Салата от броколи с маслини и моцарела

Есенен вариант на италианската салата „Панцанела”
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг броколи
250 г сирене „Моцарела“
150 г маслини „Каламата“
100 г сушени домати
2 моркова
2 скилидки чесън
6 филии хляб
80 мл зехтин „Екстра върджин“
40 мл бял балсамов оцет с мед
самардала, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от броколи с маслини и моцарела

Броколите се разделят на розички и след това се сваряват на пара. Шокират се в ледено студена вода.


2
Салата от броколи с маслини и моцарела 2

Хлябът, заедно с корите, се нарязва на кубчета с големината на розичките броколи, след което се слагат в тава и се запичат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто.

 


3
Салата от броколи с маслини и моцарела 3

Морковите се настъргват на едро ренде, сушените домати се нарязват на ивички, а маслините се почистват от костилките. Чесънът се стрива на паста. Смесват се в купа, заедно с броколите, кубчетата хляб и накъсаната моцарела. Подправят се с балсамовия оцет, зехтина, самардала, сол и черен пипер.


 




Съвет: Тъй като сушените домати и маслините са солени, преди да посолите, опитайте салатата.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Невероятно вкусна салата!!!! Благодарение на тази страхотна рецепта,моите мъже проядоха броколи :))))) Благодаря Бон Апети!!!!!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2013
Замених маслините с обикновенни, но мисля че това не променя вкуса. Бон апети!
3.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2013
Вкусно и здравословно
2.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2013
Още една страхотна рецепта с полезните броколи!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2013
Много приятна салата или по-скоро лека вечеря
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: