Салата от спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Салата от спанак
 
Необходими продукти:
10-12 листа зелена салата
1 глава червено цвекло
1 морков
тиквено семе за поръсване
5-6 листа босилек
4 с. л. зехтин
2-3 с. л. балсамов оцет
2-3 с. л. вода
1/2 ч. л. сол
100-150 г спанак
150 г сирене „Дунавия”
100 г бекон


Начин на приготвяне:
1
Салата от спанак
Mорковът и червеното цвекло се настъргват на едро ренде.
2
Салата от спанак 2
Спанакът и зелената салата се нарязват на ивици.
3
Салата от спанак 3
Беконът се нарязва на тънки филийки, поставя се върху покрита със салфетка чиния и се запича в микровълнова фурна за 2 минути на пълна мощност (800 вата), след което още 4-5 минути на 400-450 вата.
4
Салата от спанак 4
Листата босилек се наситняват, добавят се зехтинът, балсамовият оцет, водата и солта за дресинга и се разбърква.
5
Салата от спанак 5
Зеленчуците се слагат в подходяща купа, прибавят се плочки от сирене „Дунавия“ и натрошеният бекон. Поръсва се с тиквено семе и се овкусява с дресинга.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: