Картофена салата с крем от печен чесън

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2009
Картофена салата с крем от печен чесън
 
Необходими продукти:
4-5 картофа
5-6 кисели краставички
3-4 печени червени чушки
1 глава червен лук
100-200 г обезкостени черни маслини
1 глава печен чесън
5-6 стръка копър
1 к. ч. зехтин
4-5 с. л. оцет
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Картофена салата с крем от печен чесън
Сварените и обелени картофи се нарязват на шайби, печените чушки – на тънки ивици.
2
Картофена салата с крем от печен чесън 2
Картофените шайби се обвиват отстрани с ивици чушка и се подреждат по ръба на плато.
3
Картофена салата с крем от печен чесън 3
Върху картофите се поставят нарязан на полумесеци червен лук и колелца от кисели краставички.
4
Картофена салата с крем от печен чесън 4
Обеленият чесън, стръковете копър, горчицата, зехтинът и оцетът за дресинга се смесват, посоляват се на вкус и се пасират.
5
Картофена салата с крем от печен чесън 5
В центъра на платото се поставят обезкостените маслини, картофите се поръсват с дресинга и салатата е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: