Сухиндолска туршия

Анка Мънкова, рецепта от Сухиндол
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2009
Сухиндолска туршия
 
Необходими продукти:
1 кг корнишони
3 с. л. сол
3 с. л. мед
3 с. л. оцет
3 с. л. захар
10 зърна черен пипер
листата от 1 глава целина
1 зелка
1 глава карфиол
500 г лук
500 г чушки
500 г зелени домати
1 кг моркови
вода колкото поеме


Начин на приготвяне:
1
Сухиндолска туршия
Зелето се нарязва и се слага в буркан от 3 литра.
2
Сухиндолска туршия 2
Добавят се почистените моркови, доматите, накъсаният на розички карфиол, краставичките и листата целина.
3
Сухиндолска туршия 3
Слагат се чушките и продуктите в буркана се заливат с марината от черен пипер, сол, захар, оцет, мед и вряла вода. Туршията се запечатва и бурканът се обръща.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: