Салата от аспержи с пармезанова коричка

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Салата от аспержи с пармезанова коричка
 
Необходими продукти:
250 г аспержи
2 с. л. балсамов оцет
3-4 с. л. зехтин
5-6 с. л. галета
10-12 листа пресен босилек
1 яйце
1-2 домата
50-100 г настърган пармезан
200 г бейби моцарела
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Салата от аспержи с пармезанова коричка
Аспержите се обелват и се нарязват на половини.
2
Салата от аспержи с пармезанова коричка 2
Връхчетата на аспержите се панират последователно в посоленото брашно, разбитото яйце и смесените галета и настърган пармезан.
3
Салата от аспержи с пармезанова коричка 3
Подреждат се в тавичка, поливат се с 1-2 с. л. зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна около 10 минути.
4
Салата от аспержи с пармезанова коричка 4
Бейби моцарелата и нарязаните на едри парчета домати се слагат в купа. Посоляват се на вкус и се подправят с останалия зехтин, балсамовия оцет и нарязаните листа босилек.
5
Салата от аспержи с пармезанова коричка 5
При сервиране салатата се гарнира с панираните аспержи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: