Салата от аспержи с пармезанова коричка

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Салата от аспержи с пармезанова коричка
 
Необходими продукти:
250 г аспержи
2 с. л. балсамов оцет
3-4 с. л. зехтин
5-6 с. л. галета
10-12 листа пресен босилек
1 яйце
1-2 домата
50-100 г настърган пармезан
200 г бейби моцарела
брашно за паниране
 

Начин на приготвяне:
1
Салата от аспержи с пармезанова коричкаАспержите се обелват и се нарязват на половини.
2
Салата от аспержи с пармезанова коричка 2Връхчетата на аспержите се панират последователно в посоленото брашно, разбитото яйце и смесените галета и настърган пармезан.
3
Салата от аспержи с пармезанова коричка 3Подреждат се в тавичка, поливат се с 1-2 с. л. зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна около 10 минути.
4
Салата от аспержи с пармезанова коричка 4Бейби моцарелата и нарязаните на едри парчета домати се слагат в купа. Посоляват се на вкус и се подправят с останалия зехтин, балсамовия оцет и нарязаните листа босилек.
5
Салата от аспержи с пармезанова коричка 5При сервиране салатата се гарнира с панираните аспержи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта