Салата с червено цвекло, зелен фасул и рукула

Дата: 06.10.2009
Източник: Бон Апети
Салата с червено цвекло, зелен фасул и рукула
 
Необходими продукти:
700 г червено цвекло
100 г едрозърнеста горчица
200 мл олио
сол на вкус
1 стрък мащерка и розмарин
50 мл балсамов оцет
40 г кедрови ядки
300 г чери домати
400 г козе сирене
400 г рукула
400 г зелен фасул
2 щипки черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
В тенджера се налива вода, прибавят се балсамовият оцет, мащерката и 2–3 щипки сол и се слага да се свари червеното цвекло. След това се обелва и се нарязва на кубчета.

2
Зеленият фасул се бланшира в подсолена кипяща вода за около 2–3 минути, без да се реже, след което се изцежда и се поставя в купа с лед.

3
Рукулата се почиства, измива се и стъблата се изрязват. Чери доматите се измиват и се режат на половинки.

4
В подходящ съд се смесват продуктите за дресинга и се разбъркват до хомогенизиране.

5
Нарязаното цвекло, зеленият фасул, рукулата и чери доматите се поставят в купа, овкусяват се с дресинга и се разбъркват. Добавят се кедровите ядки, отгоре се натрошава козето сирене и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта