Салата с карамелизирана тиква, пушено пиле и булгур

Дата: 02.12.2009
Източник: Бон Апети
Салата с карамелизирана тиква, пушено пиле и булгур
 
Необходими продукти:
700 г тиква
бял пипер и сол на вкус
4 с. л. зехтин
4 с. л. бял балсамов оцет
1 цикория
1 връзка рукула (250 г)
1 с. л. кафява захар
150 г булгур
200 г пушено пиле
топинг карамел за заливане
 

Начин на приготвяне:
1
Тиквата се сварява, докато омекне, но без да се преварява. Реже се на кубчета и се карамелизира в сух тиган със захарта за 2–3 минути.
2
Пилешкото месо се накъсва и се смесва в купа с тиквата, сварения предварително булгур, зехтина и оцета, овкусява се със сол и бял пипер.
3
Листата на цикорията се отделят и се пълнят със смесените и разбъркани продукти. Около получените лодки се добавят листа рукула и се залива с тънка струя топинг карамел.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта