Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки

Гост: Жорди Нет, професионален готвач
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки
 
Необходими продукти:
8-10 листа рукула
1 щипка сол
1 с. л. оцет
3 с. л. зехтин
олио за пържене
галета за паниране
2-3 щипки чубрица
1 с. л. зехтин
1 ч. ч. захар
1 яйце
50 г орехови ядки
150 г сирене
1/2 глава червен лук
5-6 чери домата
5-6 листа зелена маруля
5-6 листа червена маруля
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки
Захарта се сипва в касерола, добавя се малко вода и се карамелизира.
2
Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки 2
Сиренето и наситненият червен лук се слагат в купа. Поръсват се с чубрицата и малко захар, сипва се зехтинът и се намачкват.
3
Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки 3
От сместа се оформят топчета и се панират в разбитото яйце и галетата. Подреждат се върху готварска хартия и се оставят да стегнат в хладилник. Пържат се в обилно количество сгорещено олио.
4
Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки 4
Ореховите ядки се сипват върху силиконово килимче и се овалват в карамела.
5
Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки 5
Зехтинът и оцетът за винегрета се сипват в подходящ съд, поръсват се с щипка сол и черен пипер на вкус и се разбиват с тел.
6
Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки 6
Рукулата и марулите се нарязват и се овкусяват с винегрета.
7
Салата от рукула и марули с карамелизирани орехови ядки 7
При сервиране порциите се гарнират с четвъртинки чери домати, карамелизирани орехови ядки и панирани топчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: