Салата с хляб

Средиземноморска, свежа, полезна и питателна заради ароматните кротончета, които се крият сред хаос от зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2013
Салата с хляб
 
Необходими продукти:
за салатата:
200 г салатен микс
1 малка глава червен лук
100 г маслини каламата
1/3 връзка пресен риган
2 с. л. кедрови ядки

за дресинга:
4 с. л. зехтин
2 с. л. червен винен оцет
1 с. л. дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус

за хляба:
2 малки багети
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с хляб

Хлябът се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер, нарязания наситно чесън и зехтин. Запича се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор,  за 5 минути.

 


2
Салата с хляб 2

Лукът се нарязва на полумесеци. Маслините се обезкостяват. Риганът се накъсва. Всички продукти за салатата се смесват в купа.

 


3
Салата с хляб 3

Продуктите за дресинга се смесват в купа и се разбъркват. Салатата се овкусява с него.  

 


4
Салата с хляб 4

Отгоре се слагат кротоните и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Супер!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2013
Замених кедровите ядки с орехи и стана още по-вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: