Салата с лимец, печени домати и козе сирене

Източник: Лагароне
ТИТЛА: Чирак
Дата: 08.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г лимец La Garone
100 г меко козе сирене
3 с. л. див лук
1 ч. л. сол
2 с. л. балсамова редукция
2 с. л. зехтин
листенца пресен босилек

за печените домати:
500 г домати
1 глава червен лук
1 глава чесън
2 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Разполовете доматите или ги нарежете на четвъртинки.
2
Обелете лука и го нарежете на 8 парчета, а главата чесън разполовете напречно, без да я белите.
3
Сложете всичко в купа, полейте със зехтина и разбъркайте. Добавете солта, захарта, черния пипер и разбъркайте добре.
4
Изсипете в тавичка, сложете чесъна между доматите и печете за 60-70 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.
5
Накиснете лимеца La Garone в студена вода за около час. Изплакнете, отцедете и варете в подсолена вода 20 минути.
6
Салата с лимец, печени домати и козе сирене 6
В чинии за сервиране сложете от охладения лимец, печените зеленчуци и козето сирене, смесено с наситнения див лук. Полейте с малко балсамико и зехтин и украсете с листа пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: