Салата с нахут и печени червени чушки

Заигравка с темата салата, която може да се поднсесе като предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 23.07.2012
Салата с нахут и печени червени чушки
 
Необходими продукти:
600 г нахут от консерва
400 г печени червени чушки
2 тиквички
2 домата
2 скилидки чесън
80 мл зехтин „Екстра върджин”
сокът от 1 лимон
1 връзка магданоз
1 с. л. пушен лют пипер
семена нигела за поръсване (черен кимион)
сол и черен пипер на вкус
зехтин за печене и за поръсване
магданоз за украса



Начин на приготвяне:
1
Салата с нахут и печени червени чушки

Тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 см и с малко зехтин се запичат на грил тиган.

 


2
Салата с нахут и печени червени чушки 2

Доматите се нарязват на полумесеци.

 


3
Салата с нахут и печени червени чушки 3

В блендер се смесват отцеденият нахут, чесънът, лимоновият сок, зехтинът, печените червени чушки, магданозът, лютият пипер, сол и черен пипер. Всичко се сммила.

 


4
Салата с нахут и печени червени чушки 4

Сместа се слага в пош и се оформят розички върху печените тиквички и резените домати. Поръсва се със семена нигела и листа магданоз. Полива се с малко зехтин и се украсява с листенца магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2016
Много подходяща рецепта за Коледните пости :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: