Салата с пикантно свинско и оризово фиде

Гост: Виктор Ангелов
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2004
Салата с пикантно свинско  и оризово фиде
 
Необходими продукти:
1 свинско бон филе
1 пакет оризово фиде (200 г)
1/2 краставица
1/2 глава червен лук
1 жълта чушка
1 оранжева чушка
1 домат
1 шепа черни китайски гъби
1 цикория
100 г соеви кълнове
4-5 клонки пресен кориандър
3 резена джинджифил
2 с. л. сусам
настърганата кора от 1 лайм
сок от 1/2 лайм
4-5 ч. л. соев сос
1/2 ч. л. сусамово олио
люта чушкова паста на вкус
сокът от 1 лайм
4-5 стръка пресен кориандър
2-3 резена джинджифил
4-5 с. л. соево олио
1 с. л. соев сос
люта чушкова паста на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата с пикантно свинско  и оризово фиде
Месото се изчиства от ципите, разрязва се, но само за да се отвори. Поставя се в подходящ за мариноване съд.
2
Салата с пикантно свинско  и оризово фиде 2
Намазва се със соевия сос, сусамовото олио и чушковата паста, поръсва се с нарязани парченца джинджифил и настърган зелен лимон. Отлежава 10-15 минути. Изпича се от всички страни в нагорещен сух грил тиган.
3
Салата с пикантно свинско  и оризово фиде 3
3/4 от фидето се накисва във вряла вода за 5 минути (трябва да остане леко твърдо). След това се прецежда, изплаква се със студена вода, поставя се в купа. Изчистената от семето краставица, лукът, доматът и чушките се нарязват на ивици. Поставят се в купата.
4
Салата с пикантно свинско  и оризово фиде 4
Добавят се сусамът, наситнените изкиснати китайски гъби, листа цикория, соевите кълнове, наситненият пресен кориандър. Несвареното фиде се начупва на 2-3 части, запържва се 30 секунди в малък тиган с 1 ч. ч. олио, изважда се върху салфетка и се запазва за украса.
5
Салата с пикантно свинско  и оризово фиде 5
Изцеденият от зеления лимон сок се налива в купа, добавят се част от маринатата на месото, наситненият джинджифил, чушковата паста, наситненият кориандър, соево олио, соев сос. Разбива се с тел. Дресингът се полива върху салатата и се разбърква добре.
6
Салата с пикантно свинско  и оризово фиде 6
Добавя се нарязаното на ивици месо. Разбърква се и се сервира, като във формата на звезда се нареждат листа цикория, посредата се поставя от салатата, поръсва се с наситнен пресен кориандър, отстрани се полива със соев сос и се поръсва с натрошеното запържено фиде.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: