Салатата на американския майстор

Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2005
Салатата на американския майстор
 
Необходими продукти:
2 карначета
100-150 г бекон
100 г синьо сирене
300 г червено зеле
300 г бяло зеле
200-300 г салата “Айсберг”
1 авокадо
200 г заквасена сметана
2 с. л. оцет
1 с. л. горчица
1/2 ч.л. захар
мазнината от бекона



Начин на приготвяне:
1
Салатата на американския майстор
Карначетата се нанизват на шиш, изпичат се в сух грил тиган или на скара и се нарязват на половина. Тънко нарязаният бекон се изпича в сух, не много горещ тиган. Изважда се и се нарязва на по-малки парчета.
2
Салатата на американския майстор 2
Дресингът се приготвя, като в мазнината от бекона се поставя оцетът, изчаква се да поври малко и се добавя захарта. Ври 30 секунди и се оттегля от котлона. След като течността се охлади, в нея се размива горчицата. Изсипва се в купа, добавят се сметаната и солта, разбърква се с тел.
3
Салатата на американския майстор 3
Двата вида зеле се нарязват на ивички. Поставят се в голяма купа и се претриват със сол. Отстранява се кочанчето на салатата “Айсберг”, листата се отделят и се накисват в студена вода за 5 минути. След това се отцеждат, нарязват се на по-широки ивици и се добавят към зелето.
4
Салатата на американския майстор 4
Авокадото се разрязва на две, костилката се отстранява. Сърцевината се нарязва на ромбчета, които се изваждат с лъжица и се добавят към останалите продукти. Разбърква се.
5
Салатата на американския майстор 5
Сервира се, като във всяка порция се слага част от салатата, парченца бекон, 1 с. л. от дресинга и върху тях се поставя карначе и парче синьо сирене.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: