Салата "Трети март"

Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2005
Салата
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
5-6 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон
зехтин
1/2 ч. л. червен пипер
2-3 щипки кимион
2 клонки копър
1/2 кофичка цедено кисело мляко
100-200 г сухо сирене
олио за пържене
черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
2 филии хляб
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
2 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Салата
Лукът се нарязва на кръгчета, зелената салата – на ивици, репичките – наедро. Поставят се в салатиера.
2
Салата
Киселото мляко се поставя в купа, отгоре се настъргва сиренето. Подправя се с червения пипер, кимиона и наситнения копър, разбърква се добре. С намаслени със зехтин ръце се оформят топчета. Поставят се в купа, в която се налива зехтинът.
3
Салата
Хлябът се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрято олио. В края на пърженето кубчетата се поръсват с червен и черен пипер и сол, разбъркват се.
4
Салата
Дресингът се приготвя, като лимоновият сок се разбива със зехтина и солта. Налива се върху салатата и се разбърква. Поръсва се с топчетата и кротоните.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Александър Стефанов се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: