Салата "Трети март"

Дата: 03.03.2005
Източник: Бон Апети
Салата
 
Необходими продукти:
1 зелена салата
5-6 с. л. зехтин
сокът от 1 лимон
зехтин
1/2 ч. л. червен пипер
2-3 щипки кимион
2 клонки копър
1/2 кофичка цедено кисело мляко
100-200 г сухо сирене
олио за пържене
черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
2 филии хляб
1 връзка репички
1 връзка пресен лук
2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Салата Лукът се нарязва на кръгчета, зелената салата – на ивици, репичките – наедро. Поставят се в салатиера.
2
Салата Киселото мляко се поставя в купа, отгоре се настъргва сиренето. Подправя се с червения пипер, кимиона и наситнения копър, разбърква се добре. С намаслени със зехтин ръце се оформят топчета. Поставят се в купа, в която се налива зехтинът.
3
Салата Хлябът се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрято олио. В края на пърженето кубчетата се поръсват с червен и черен пипер и сол, разбъркват се.
4
Салата Дресингът се приготвя, като лимоновият сок се разбива със зехтина и солта. Налива се върху салатата и се разбърква. Поръсва се с топчетата и кротоните.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
Елеонора коментира рецептата Ягодов трайфъл
bouillabaisse се регистрира в сайта.
Daniela Tishanska се регистрира в сайта.
Nikolina Ivanova се регистрира в сайта.
GalkaRadi Filipovi се регистрира в сайта.
Tea Kovacheva се регистрира в сайта.
Aneliya Goceva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта