Копривена салата "Копена"

Дата: 03.02.2005
Източник: Бон Апети
Копривена салата
 
Необходими продукти:
3-4 шепи коприва
1 цяла орехова ядка
2-3 сушени сини сливи
3 едри черни маслини
1/2 зелена салата
1 домат
100 г сирене
1/2 ч. л. счукан чесън
3-4 с. л. зехтин
50 г сирене
50 г извара
1/2 ч. л. счукани орехови ядки
 

Начин на приготвяне:
1
Копривена салата Копривата се бланшира, изцежда се, смесва се с изварата и сиренето, полива се със зехтин и чесън. Намачква се добре и се поставя в средата на порционна чиния, поръсва се със счуканите орехови ядки и се украсява с една цяла ядка.
2
Копривена салата От едната страна на копривата се подреждат шайби домати (поръсват се с накълцан магданоз), от другата - нарязаната наедро салата. Върху салатата се поставя плочка сирене, отгоре – синя слива и три маслини. Поръсва се със зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Попова1122 коментира рецептата Пиле „Маринара“
Kali Milcheva коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
зоя коментира рецептата Морковена торта с уиски
Danaila Petrova се регистрира в сайта.
Гергана Стефанова се регистрира в сайта.
Пламен се регистрира в сайта.
Viktoria Pronenkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта