Табашка салата

Гост: Иван Даскалов, ресторант “Едно време”
Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2005
Табашка салата
 
Необходими продукти:
200 г сирене
1 глава червен лук
3 зелени чушки
2 краставици
2 домата
1-2 ч. л. чубрица
1 ч. ч. зехтин
1 ч. л. счукан чесън
1 ч. л. розмарин
1 ч. л. сух босилек
2-3 ч. л. накълцани зелени маслини
6 едри черни маслини


Начин на приготвяне:
1
Табашка салата
Нарязаното на плочки от по 50 г сирене се поставя в подходящ съд и се маринова, като се поръсва с босилек, розмарин, чесън и зехтин. Oставя се да престои 24 часа.
2
Табашка салата 2
Доматите се нарязават на четвъртинки, краставиците – на колелца. Подреждат се в порционна чиния, прибавят се нарязаните на фини шайби лук и чушки.
3
Табашка салата 3
Върху зеленчуците се поставя плочка сирене, поръсва се с чубрица, овкусява се със зехтин и се декорира с три черни маслини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: