Салата с пилешко

Вкусна и засищаща
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 21.09.2023
Салата с пилешко
 
Необходими продукти:
400 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
1 зелена салата
200 г чери домати
1 малка глава червен лук

за дресинга:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл оцет
1 скилидка чесън
2 с. л. мед
2 с. л. дижонска горчица
1 с. л. ретро горчица
1 ч. л. риган
сол на вкус

за сервиране:
сварени яйца


Начин на приготвяне:
1
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с двата вида горчица, оцета, ригана и меда.
2
При постоянно разбиване се налива зехтинът. Овкусява се със сол.
3
Пилешкото месо се маринова в половината от дресинга за поне 4 часа.
4
След това се изпича на грил тиган от двете страни – до готовност. Нарязва се на тънки ленти и се оставя да се охлади.
5
Салатата се накъсва, лукът се реже на тънки полумесеци, а доматите се разполовяват.
6
Салатата се разбърква с лука и доматите. Залива се с останалия дресинг и отново се разбърква.
7
Сервира се с пилешкото и по желание със сварено яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: