Есенно минестроне
Лора и Стоян
300 г тиква „Цигулка“ 400 г козе сирене „Риблер“ 100 г бейби спанак 1 зелена салата 1/2 глава радичио 80 г кедрови ядки 1 с. л. мед 1 с. л. лимонов сок 1 с. л. ретро горчица 20 г краве масло сол на вкус | за дресинга: 80 мл зехтин 30 мл бял винен оцет 1 портокал 1 ч. л. мед 1 глава лук шалот 1 щипка чили без семки 1/2 ч. л. сух чесън сол на вкус |
1 | ![]() | Нарежете тиквата на малки кубчета, сложете я в касерола със 100 мл вода, горчицата, меда, маслото, лимоновия сок и сол на вкус. Похлупете и гответе 15-20 минути, докато омекне. Охладете. |
2 | ![]() | Запечете кедровите ядки на сух тиган и ги охладете. |
3 | ![]() | За дресинга разбъркайте зехтина, оцета и меда в купа. Вътре настържете част от портокаловата кора и изстискайте малко от сока му. Прибавете и накълцания лук шалот, сухия чесън, чилито и сол на вкус. Разбъркайте добре. |
4 | ![]() | Накъсайте радичиото и го разбъркайте с накъсаната зелена салата и бейби спанака. |
5 | ![]() | Нарежете сиренето на парчета и ги запечете в силно загрят тиган от двете страни. |
6 | ![]() | Овкусете салатата с дресинга. Гарнирайте я със сиренето, тиквата и печените кедрови ядки. |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
15.12.2019 Невероятна салата - градина на вкусовете!
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
07.02.2019 Много вкусна салата!
|
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...