Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде

Сочна, свежа и хрупкава
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г грозде без семки
100 г сурови бадеми
100 г салата фризе (или радичо)
100 г бейби спанак
100 г сирене „Манчего“
2 стръка стеблена целина
2 белтъка
1–2 с. л. захар
1/2 ч. л. чипотле (стрити опушени люти чушки халапеньо)
1 щипка канела
сол на вкус

за дресинга:
100 мл зехтин
30 мл червен винен оцет
4 стръка мащерка
1 скилидка чесън
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. мед
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде
Белтъците се разбиват на пяна, но не на сняг, с щипка сол.
2
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 2
Чипотлето се смесва със захарта, 1 ч. л. сол и канелата. Бадемите се разбъркват с разбитите белтъци.
3
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 3
Подреждат се в тава с пергаментова хартия на дъното и се поръсват с подправките.
4
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 4
Пекат се около 40 минути в загрята на 120 градуса фурна , с вентилатор. Охлаждат се.
5
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 5
Гроздето се разполовява. Целината се обелва и се реже косо.
6
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 6
В купа се смесват гроздето, целината, спанакът и накъсаната салата фризе.
7
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 7
Мащерката се наситнява, чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбъркват с меда, горчицата, оцета и сол на вкус.
8
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 8
При постоянно разбъркване на тънка струйка се налива зехтинът. Трябва да се получи емулсия.
9
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 9
Салатата се залива с дресинга и се разбърква.
10
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 10
Поръсва се с едро накълцаните бадеми.
11
Салата със захаросани бадеми, сирене и грозде 11
Сервира се със сиренето, оформено на ленти с белачка.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2020
Великолепна
3.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2019
Лилия, вместо „Манчего“ би могла да използваш друг вид твърдо сирене по твой вкус.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2018
С какво би могло да се замени сиренето “манчего”?
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2017
страхотен дресинг
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: