Авокадото се реже внимателно на две и от него се вади костилката. С малко ножче се правят квадратни разрези в месестата част на всяка половинка на плода до достигане на кората. Изваждат се с лъжица, като тя се плъзга между кората и месестата част. Извадените кубчета авокадо се поставят в салатиера.
Салатата се измива, подсушава се с кърпа и се накъсва на дребни парчета. Сиренето се нарязва на кубчета, а рулцата от раци – на кръгчета. Всички съставки се поставят в салатиерата при авокадото и се размесват.
1. |
Изпрати
лично съобщение |
24.09.2016 Страхотна и вкусна салата :) Отива в графа \"Любими\".
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...