Сандвич с маринована сьомга

По рецепта, вдъхновена от скандинавската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за сьомгата:
600 г филе от сьомга без кожа
100 мл джин
2 малки глави червено цвекло
1 корен хрян
1/4 връзка копър
6 с. л. морска сол
2 с. л. кафява захар
1 ч. л. пипер меланж

за маринования бял синап:
100 мл бял винен оцет
80 г захар
70 г бял синап
1 дафинов лист
сол на вкус

за ръжения хляб:
400 г кисело мляко
250 г ръжено брашно
100 г бяло брашно
2 ч. л. меласа
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. семена ким
1 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода за хляб

за гарниране:
70 г краве масло (меко)
50 г кълнове от червено цвекло
50 г бейби спанак
2 с. л. лимонов сок
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сандвич с маринована сьомга
Цвеклото и хрянът се обелват и се настъргват на едро ренде.
2
Сандвич с маринована сьомга  2
Копърът се накълцва, а зърната пипер меланж се счукват.
3
Сандвич с маринована сьомга  3
Смесват се в купа, налива се джинът и се разбърква добре.
4
Сандвич с маринована сьомга  4
Рибата се почиства от костите с пинсета, слага се в тава, покрита с хартия за печене и се натърква добре със смесени сол и захар.
5
Сандвич с маринована сьомга  5
Под нея се слага половината от сместа с цвекло, а върху нея – останалата. Оставя се в хладилник, да се маринова за поне 36 часа.
6
Сандвич с маринована сьомга  6
След това се измива и се подсушава с кухненска хартия.

7
Сандвич с маринована сьомга  7
В купа се смесват двата вида брашно, бакпулверът, кимът и солта. Прибавят се разбърканите в киселото мляко сода и меласа.
8
Сандвич с маринована сьомга  8
Тестото се разпределя в силиконова форма за правоъгълници и се заравнява. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 15 минути.
9
Сандвич с маринована сьомга  9
Хлебчетата се оставят да се охладят върху решетка.
10
Сандвич с маринована сьомга  10
Синапените зърна се варят 2–3 минути в кипяща вода, след което се отцеждат и се изплакват. Процедурата се повтаря още два пъти (общо 3 пъти).
11
Сандвич с маринована сьомга  11
Оцетът се кипва в касерола със захарта, сол и дафинов лист. Когато захарта се разтвори, съдът се отстранява от котлона.
12
Сандвич с маринована сьомга  12
Синапът се изсипва в буркан и се залива с маринатата. Оставя се да престои поне 4 часа.
13
Сандвич с маринована сьомга  13
Сьомгата се реже на тънки парчета.
14
Сандвич с маринована сьомга  14
Маслото се овкусява със сол и лимонов сок и се разбива с миксер.
15
Сандвич с маринована сьомга  15
Хлябът се разполовява по дължина.
16
Сандвич с маринована сьомга  16
Всяка филийка се намазва с маслото, слагат се листа спанак.
17
Сандвич с маринована сьомга  17
Отгоре красиво се подреждат тънки резени сьомга и се гарнира с маринован синап и кълнове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: