Шипкови бисквити

Ароматни, хрупкави и разтърсващо вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2023
Шипкови бисквити
 
Необходими продукти:
100 г краве масло
100 г бяло брашно
50 г шипково брашно
50 г кафява захар
50 г бяла захар
1 яйце
50 г счукани лешници
100 г наситнени сушени плодове (червени боровинки, череши, стафиди
1 ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Шипкови бисквити

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и след това заедно с всички останали продукти се разбърква, до получаването на хомогенна смес.


2
Шипкови бисквити 2

Дъното на тава се покрива с хартия за печене. С лъжица за кафе се взима от сместа и се поставя върху хартията, след това се оформя бисквити, като се оставя разстояние около 4 см между тях.


3
Шипкови бисквити 3

Бисквитите се пекат 12 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Оставят се да се охладят преди да се отделят от хартията.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2014
шипковото брашно е много ароматно, много добре се получиха
7.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2013
Страхотна рецепта много са вкусни тези бисквити! Докато ги направя и се изяждат просто са неустоими!
6.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2014
Снежанка, Може би маслото е било прекалено течно? За да запазят сладките формата си, преди да ги опечеш, можеш да сложиш тестото за 5 минути в хладилник. Както сме написали в рецептата, по време на печене, бисквитките се слагат на разстояние една от друга, така че, ако леко се деформират, да не се слепят. Успех! :)
5.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2014
Имам това шипково брашно и все се чудя какво да го правя.С голям ентусиазъм направих тази рецепта, но бисквитите ми се разтекоха въпреки точно спазената рецепта :-( На какво се дължи това?
4.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2013
Благодаря, Кремена.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: