Кайзершмарн

Палачинки със стафиди и сладко от мандарини и нар
Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2012
Кайзершмарн
 
Необходими продукти:
160 г брашно
4 яйца
60 г краве масло
250 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
60 г захар
50 г тъмни стафиди
30 мл ром
1 щипка сол
пудра захар за поръсване
за сладкото от мандарини:
600 г едри мандарини
1 нар
70 г захар


Начин на приготвяне:
1
Кайзершмарн

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват с млякото и брашното. Прибавят се стафидите, предварително накиснати в рома и половината от маслото, предварително разтопено.

 

 


2
Кайзершмарн 2

Белтъците се разбиват с щипка сол и захарта.


3
Кайзершмарн 3

Двете смеси се съединяват, така че да стане еднородна пухкава маса.


4
Кайзершмарн 4

В сгорещен тиган се загрява част от маслото и се изсипва 1/3 от сместа (как ще разделилте сместа зависи от големината на тигана). Пържи се на умерен огън после палачинката се обръща внимателно, с помощта на чиния и се пържи и от другата страна.

 


5
Кайзершмарн 5

Нарязва се в тигана (без да се изключва котлона) на малки хапки, поръсва се пудра захар и се оставя леко да се карамелизира. Така се приготвят и другите 2 палачинки.

 


6
Кайзершмарн 6

Мандарините се филетират, като се запазва и малко от корите им.


7
Кайзершмарн 7

Слагат се в касерола заедно със захарта и отелените зрънца от нар. Кипва се за кратко.


8
Кайзершмарн 8

Палачинките се поднасят горещи със заквасената сметана и сладкото от мандарини.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2021
Моята интерпретация е с прясно сварено ягодово сладко :)
8.
Изпрати
лично съобщение

29.02.2020
Вкусно
7.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2019
И макар, че филитирам отлично лимони и портокали - мандарините са доста дребен цитрус. Интересно ми е как го направихте ...?? Бих се спряла на консервата обелени мандарини за тази рецепта, а нара бих пропуснала - заради зърната
6.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2017
Много вкусно и лесно. Използвах за пържене вместо краве масло, кокосово масло.
5.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2014
супер се получи и беше уникално сладко и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: