Шишчета от кайма с франкфуртски зелен сос

Дата: 20.04.2012
Източник: Бон Апети
Шишчета от кайма с франкфуртски зелен сос
 
Необходими продукти:
за каймената смес:
800 г кайма (от телешко и свинско месо)
150 г пушен кашкавал
2 с. л. кетчуп
1/2 с. л. горчица
20 мл олио
1/4 ч. л. кимион
1/2 ч. л. пушен лют пипер
сол и черен пипер на вкус
за франкфуртския сос:
100 г пресен спанак
1/2 връзка киселец
2 стръка кервиз
1/4 краставица
1 сварено яйце
100 г майонеза
200 г кисело мляко
1 с. л. горчица
1/2 връзка див лук
1/4 връзка копър
1/4 връзка магданоз
1 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Шишчета от кайма с франкфуртски зелен сос
Кашкавалът се настъргва и се смесва с останалите продукти за каймената смес. Всичко се омесва добре.

 


2
Шишчета от кайма с франкфуртски зелен сос 2
После се оформят дълги, тънки кебапчета върху дървени шишчета. Поставят се в сгорещен  грил тиган и се пекат докато станат златисто-кафяви.

 


3
Шишчета от кайма с франкфуртски зелен сос 3
Краставицата за соса се почиства от семките и заедно с яйцето се нарязва на дребни кубчета. Спанакът, киселецът, керевизът, дивият лук, копърът и магданозът се наситняват.

 


4
Шишчета от кайма с франкфуртски зелен сос 4
Всички продукти за соса се смесват и се разбърква добре. Поднася се към готовите шишчета.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта