Шницели от свинско контрафиле

Тънки и вкусни
Източник: Marielazz
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.05.2020
Шницели от свинско контрафиле
 
Необходими продукти:
1,3 кг свинско контрафиле
1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
2 яйца
1 ч.ч. галета
сол и черен пипер на вкус
олио


Начин на приготвяне:
1
Контрафилето се нарязва на тънки филийки (по-малко от 1 см.) Пържолките се начукват от двете страни с дървен чук като между месото и чука се слага непрозрачно найлоново фолио или пликче. Шницелите се посоляват и се поръсват с черен пипер. Слагат се в хладилника за половин час.
2
Приготвят се 3 чинии за панировката. В едната се изсипва около 1/2 ч. ч. брашно и 1 пакетче бакпулвер. Разбърква се. Във втората чиния се разбиват 2 яйца, а в третата се изсипва 1 чаена чаша галета.
3
На котлона се слага тиган с олио 0,5 см. Всеки шницел се овалва в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Шницелите се пържат от двете страни до зачервяване.

Съвет:
Шницелите се поднасят топли с картофена салата, може и с лимон.

Съвет:
Шницелите се поднасят топли с картофена салата, може и лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: