Шницели с тиквени семки

Лесно и ефектно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
150 г сурови тиквени семки
3 яйца
1 стрък салвия
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
100 г галета за овалване
брашно за овалване
зехтин за пържене

за гарнитурата:
250 г черен ориз
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Шницели с тиквени семки
Черният ориз се сварява в голямо количество вода.
2
Шницели с тиквени семки 2
Отцежда се добре и се запържва за кратко в сгорещеното масло.
3
Шницели с тиквени семки 3
Прибавя се наситненият магданоз и се овкусява със сол и черен пипер.
4
Шницели с тиквени семки 4
Месото се реже на тънки парчета (шницели) и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Шницели с тиквени семки 5
Тиквените семки се смилат на едро и се смесват със 100 г галета, ригана, сухия чесън и наситнената салвия.
6
Шницели с тиквени семки 6
Месото се овалва в брашно, потапя се в разбитите яйца и накрая се овалва в сместа с тиквени семки.
7
Шницели с тиквени семки 7
Пържи се в загрят зехтин, от двете страни, до готовност.
8
Шницели с тиквени семки 8
Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
9
Шницели с тиквени семки 9
Сервира се с гарнитура от черен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2024
Чудесна рецепта, правя ги много често, но с изменения, които не са умишлени. Например никога не съм ги приготвяла с черен ориз, днес ги сервирах с печени картофи. Също понякога ползвам за добавка към галетата домашно приготвена шарена сол, в която тиквените ми семки са преобладаващи. За шницелите съм спазвала и точната инструкция, много са вкусни. Често завишавам количеството галета, вероятни ги правя по-тънки и отива повече. Все някой път ще ги инаправя съвсем точно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: