Шоколадов кейк с кестени и марсала

Трудно може да му се устои
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кестени
200 г пудра захар
150 г черен шоколад (70% какао)
90 г краве масло
50 мл животинска сметана
50 мл вино „Марсала“
1/4 ч. л. канела
сол на вкус

за глазурата:
100 г черен шоколад (70% какао)
20 г краве масло
80 мл животинска сметана


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов кейк с кестени и марсала
Кестените се сваряват много добре и се обелват.
2
Шоколадов кейк с кестени и марсала 2
Запичат се в сух тиган.
3
Шоколадов кейк с кестени и марсала 3
Сметаната и маслото се загряват и се наливат към натрошения шоколад.
4
Шоколадов кейк с кестени и марсала 4
Бърка се, докато сместа се хомогенизира.
5
Шоколадов кейк с кестени и марсала 5
Кестените, шоколадовата смес, захарта, канелата, марсалата и солта се смилат добре в блендер.
6
Шоколадов кейк с кестени и марсала 6
Сместа се сипва в регулираща се форма за торта с диаметър 20 см. Заравнява се. Оставя се за 4 часа в хладилник, за да стегне.
7
Шоколадов кейк с кестени и марсала 7
Сметаната и маслото за глазурата се загряват, наливат се върху накълцания шоколад и се оставят за 2–3 минути. Разбърква се.
8
Шоколадов кейк с кестени и марсала 8
Сладкишът се изважда от формата, залива се с охладената глазура и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2020
Здравете, Невена! Ако използвате предварително обработени – около 450 г ще са напълно достатъчни. Поздрави от нас!
3.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2020
Здравейте, грамажа на кестените е 800 гр. преди да се обелят ли ? Ако използваме предварително обработени и обелени кестени, колко грама трябва да са?
2.
toneva_veliyana

25.12.2016
За първи път приготвих рецепта с кестени. Най-трудоемкото за мен беше премахването на обвивките.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2016
Невероятен е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: