Шоколадов мус с кисело мляко

Комбинация от много какао и два вида мляко, за постигане на нежна текстура и лек вкус, подходящ за лятото
Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кисело мляко
250 мл прясно мляко
300 г черен шоколад
3 с. л. захар
1 с. л. ликьор „Амарето“
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус с кисело мляко

Киселото мляко се сипва в цедка с марля и се оставя да се отцеди за една нощ.

 


2
Шоколадов мус с кисело мляко 2

Шоколадът се натрошава. Прясното мляко се загрява заедно със захарта и солта, като не трябва да кипва. Дърпа се от котлона и се сипва при шоколада. Бърка се до хомогенизиране и се оставя да се охлади.

 


3
Шоколадов мус с кисело мляко 3

Отцеденото кисело мляко се разбърква, за да няма бучки и към него се сипва шоколадовата смес. Налива се амаретото и се разбърква.

 


4
Шоколадов мус с кисело мляко 4

Мусът се разпределя в 4 чаши и се оставя да се охлади в хладилник поне за 2 часа. Може и за една нощ.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2015
Благодаря Ви много. Веднага ще го пробвам :)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2015
Амада, ако използваш готово цедено мляко е необходимо количество от около 200-250 г. Препоръчваме ти, първо да опиташ с по-малко количество и ако има нужда - да добавиш още. Този мус е лесен за приготвяне и позволява импровизации, според вкуса на всеки.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2015
Тъй като млеката са с различна \"водност\", колко приблизително количество цедено мляко е необходимо?
1.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2014
Най-бързият мус. Уникален вкус, но само 4 порции.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: