Шоколадов сладкиш "Шапкарят"

Дата: 31.05.2010
Източник: Djaya
ТИТЛА: Чирак
Шоколадов сладкиш
 
Необходими продукти:
200 г захар
1 яйце
70 г захар
230 г сирене "Крема"
олио и брашно за тавата
1 ванилия
80 мл олио
1 с. л. оцет
1/4 ч. л. сол
1 ч. л. сода бикарбонат
30 г какао
200 г брашно
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Кремът се приготвя, като сиренето "Крема" се разбива със захарта, яйцето и ванилията и се оставя се настрани.
2
Шоколадова основа се приготвя, като в купа се прави суха смес от брашното, захарта, содата, какаото, солта и ванилията. Отделно се смесват 240 мл вода, олиото и оцетът и се добавят към сухата смес. Разбива се до гладкост с лъжица.
3
Готовата смес се изсипва в намазнена и набрашнена тава с диаметър неповече от 25 см. Върху нея на разстояние 1 см се слагат по две (една върху друга) супени лъжици от крема. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути, докато кремът леко покафенее, а сладкишът пружинира при допир.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Хареса ми рецептата и ще я приготвя:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта