Шоколадова торта без брашно

торта без брашно
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.02.2014
Шоколадова торта без брашно
 
Необходими продукти:
Продукти
1/4 ч.л. сол
0.75 ч.ч. захар
500 гр. черен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Загрейте предварително фурната на 150 С. Намазнете дъното на кръгла тавичка за печене. Подгответе и една по-голяма тава.
2
В малък тиган, на средна температура, смесете водата, солта и захарта. Разбъркайте, докато се разтворят.
3
Разтопете шоколада или в микровълновата, или на водна баня. Изсипете го в купата на миксер.
4
Нарежете маслото на парченца и постепенно, с бъркане, го прибавете към шоколада. Добавете водната смес.
5
Прибавете яйцата и миксирайте. Поставете я в другата тава и напълнете дъното на втората с вряща вода.
6
Печете сладкиша така около 45 минути. Имайте предвид, че центърът на тортата ще изглежда леко влажен.
7
Изстудете в хладилника десерта за 1 нощ, както си е в тавичката.
8
За да отлепите на следващия ден, потопете дъното на тавата в гореща вода за 10 секунди и обърнете върху подходяща чиния. :)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: