Шоколадова торта

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
60 г какао
1/2 ч. л. сол
1 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. маргарин (150 г)
4 яйца
1 1/2 ч. ч. кисело мляко
1 1/2 ч. л. сода за хляб
1/2 ч. л. ванилова есенция (2 пакетчета)
150 мл прясно мляко
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 с. л. брашно
1–2 щипки сол
1/2 ч. л. ванилова есенция (2 пакетчета)
150 г краве масло
200 г шоколад



Начин на приготвяне:
1
Шоколадова торта
Брашното и какаото се пресяват, слагат се в дълбок съд, добавя се солта и се разбъркват.
2
Шоколадова торта 2
В купа се сипват омекналият маргарин и захарта, разбиват се с миксер на ниска скорост около 2–3 минути и се прибавят едно по едно яйцата, като след всяко разбиването трае около 2 минути.
3
Шоколадова торта 3
Малко по малко към маргарина и захарта се добавят брашнено-какаовата смес и смесеното със содата кисело мляко, като се редуват. Разбива се на ниска степен около 5 минути и се ароматизира с ваниловата есенция.
4
Шоколадова торта 4
Сместа се разпределя поравно в две намаслени и покрити с хартия за печене форми по 23 см. Пече се 20–30 минути при температура 160–170 градуса.
5
Шоколадова торта 5
Прясното мляко за крема се кипва. От яйцата се отделят жълтъците, към тях се добавят захарта, брашното и солта и се разбиват до получаването на крем. Горещото мляко се излива на тънка струя и се бърка до хомогенизиране. След това се изсипва в чист съд и се вари 1–2 минути, като през цялото време се бърка с тел.
6
Шоколадова торта 6
Оставя се да изстине и се овкусява с ваниловата есенция. Постепенно се добавя маслото и се бърка, докато кремът стане пухкав.
7
Шоколадова торта 7
Шоколадът се натрошава на по-малки, равни парченца и се разтопява. Изсипва се в крема и се бърка, докато се получи еднородна смес.
8
Шоколадова торта 8
Блатовете се разполовяват и върху всеки се нанася тънък слой от крема. По желание се декорира, оставя се да престои няколко часа и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Така е, за което се извиняваме. След известно време това ще бъде коригирано.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
От така написаните продукти не става ясно кои са за крема и кои за блата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: