Шоколадова торта

Източник: Valeri Petrunova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.10.2017
Шоколадова торта
 
Необходими продукти:
за блата:
150 г пълнозърнести бисквити (или по избор)
100 г орехи
150 г кокосово масло

за крема:
инстантен крем за торта
200 мл соево мляко
15 мл течна стевия
1 есенция ром

за украса:
кокосови стърготини
филирани бадеми
ягоди (или други плодове по избор)


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат в кухненски робот (или чопър). Изсипват се в купа.
2
Смилат се орехите, като смилането трябва да спре, когато започват да лепнат по стените на съда. Изсипвате ги при бисквитите и добавяте кокосовото масло (добре, да не е много твърдо, за да се размеси по-лесно). Разбърквате всичко много добре с лъжица (или с ръце), до получаване на хомогенна смес.
3
Изсипвате сместа във форма за торта с подвижно дъно. Оформяте с лъжица висок борд. След това продължавате да притискате с лъжица, докато сместа се разнесе равномерно и се заравни.
4
Приберете блата в хладилник за 30 минути и през това време пригответе крема. Аз използвах готов крем за торта, който се приготвя със студено мляко, захар или друг подсладител. Добавих есенция ром, но може да добавите и друг аромат. Кремът се разбива с миксер за 3 минути на максимална степен.
5
Блатът се изважда от хладилника и кремът се изсипва върху него, като се разнася добре с шабър (или с лъжица).
6
Тортата се прибира отново в хладилник за около 3 часа, за да стегне. (Възможно е да стегне и по-бързо).
7
Украсява се с плодове, кокосови стърготини и филирани бадеми.


Съвет:
По желание вместо кокосово масло може да използвате краве масло и вместо стевия да сложите захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: