Шоколадови профитероли

Малки и пухкави, пълни с ягодов крем
Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
60 г брашно
50 г краве масло
1 с. л. захар
120 мл вода
1 1/2 с. л. натурално какао
1/4 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол
2 яйца

за крема:
200 г ягоди
100 г крем сирене
100 мл животинска сметана
50 г захар
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови профитероли
Водата се загрява с маслото, докато то се разтопи.
2
Шоколадови профитероли 2
Брашното се смесва със захарта, какаото, канелата и солта.
3
Шоколадови профитероли 3
Сухите съставки се сипват във водата и се бърка енергично, докато се получи топка.
4
Шоколадови профитероли 4
Съдът се дърпа от котлона и след 2–3 минути, при постоянно бъркане, едно по едно, се добавят яйцата.
5
Шоколадови профитероли 5
В покрита с хартия за печене намазнена тава, с пош се оформят профитероли.
6
Шоколадови профитероли 6
Пекат се 17 минути на 180 градуса, след което се оставят 10 минути в изключена и отворена фурна.
7
Шоколадови профитероли 7
Кремът се приготвя като нарязаните наситно ягоди се смесват се с половината захар, крем сиренето и предварително разбитата с ванилията и останалата захар сметана.
8
Шоколадови профитероли 8
С тази смес се пълнят профитеролите.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2018
Бързи и лесни
2.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2014
Пареното тесто е едно от най-лесните. Стана чудесно. Напълних шприца и оформих профитеролите с диаметър около 2-2.5см. Пекох 17мин, но с отварянето на печката, те се смачкаха като дъвка. Изобщо не бяха опечени, вътрешността беше напълно сурова. Върнах ги, за да видя колко време им е нужно - 35-40мин. Трябва да наблюдавате мехурчетата, които се появяват. Когато към 35-тата минута спрат, поизчакайте още малко. Напълних ги с друг крем и все пак станаха божествени. Мммм.. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2014
страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: