Сконс със сирене

Дата: 19.09.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно
80 г краве масло
80 г овче сирене
1/2 ч. л. бакпулвер
150 мл прясно мляко
1 щипка сол
1 жълтък за намазване
овче сирене за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Сконс със сирене
Брашното се смесва със солта и бакпулвера, прибавя се маслото, нарязано на кубчета (трябва да е студено) и настърганото сирене. С пръсти се мачка,  докато се получат трохи.

 


2
Сконс със сирене 2
Налива се млякото и се замесва тесто.

 


3
Сконс със сирене 3
Разточва се върху набрашнен плот на лист с дебелина 2 см и с ринг (чаша) се изрязват кръгчета.

 


4
Сконс със сирене 4
С помощта на четка се намазват с разбития жълтък.

 


5
Сконс със сирене 5
Поръсват се с настъргано сирене и се подреждат в тава с незалепващо покритие или в обикновена, покрита с пергаментова хартия. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 12 минути.

 


6
Сконс със сирене 6
След това се изваждат върху решетка, да се охладят леко.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2016
Получиха се вкусно, но май ги държах малко повече във фурната, т.к. Се отплеснах. Пак ги изядохме много бързо.
5.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2015
Станаха чудесни. Единственият проблем беше, че фурната ми няма вентилатор и се пекоха доста повече време.
4.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2013
Доста лесно стават и са много приятни :) В половината тесто добавих риган, както се споменаваше в коментарите и също стана добре :)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
сминдух...
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Риган е добре, но и мащерката е добра идея :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Ралица Йорданова се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Ризото с аспержи
Daniela Radneva се регистрира в сайта.
Eleonora Petrova се регистрира в сайта.
Софія Максимова се регистрира в сайта.
Jorj Lubenov коментира рецептата Салата „Лионез“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта