Скумрия във вино с ароматна коричка

Тази рецепта е за всички, които искат вкусен аламинут за вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 охладени скумрии (300-400 г всяка)
100 мл бяло вино
50 г сушени домати в зехтин
50 г маслини „Каламата“
50 мл зехтин
3 филийки хляб
2 зърна бахар
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Скумрия във вино с ароматна коричка
Рибата се филетира и се обезкостява. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Скумрия във вино с ароматна коричка 2
От маслините се отстраняват костилките.
3
Скумрия във вино с ароматна коричка 3
Хлябът се смила в блендер и трохите се изваждат.
4
Скумрия във вино с ароматна коричка 4
След това в блендера се смилат маслините, доматите, чесънът, зехтинът.
5
Скумрия във вино с ароматна коричка 5
Хлябът и стритият бахар се смесват с доматено-маслиновата паста.
6
Скумрия във вино с ароматна коричка 6
Рибата се слага в тава с хартия за печене с кожата надолу.
7
Скумрия във вино с ароматна коричка 7
Отгоре се разпределя хлебната смес, в тавата се сипва виното и се пече на 200 градуса за 15 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2016
Лесно и бързо наистина и стана екстра. Препоръчвам за хора с ограничено време като мен.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2014
Наистина много лесна и ужасно вкусна риба с хрупкава коричка.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
аз я правя сашто и сас доматен сос и 4есан
1.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2014
Много вкусно ,бързо и апетитно!Това е една рецептите който ще препоръчвам за приготвяне на скумрия
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: