Сладоледена торта с банани и ананас

Гост: Христо Груев, сладкар
Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г какаови бисквити
300 мл сладкарска сметана
200 мл готварска сметана
100 мл портокалов ликьор
100 г натурален кувертюр
100 г бял шоколад
100 г кедрови ядки
50 мл лешниково масло
50 г краве масло
3 пакетчета желатин
3-4 банана
1 консерва ананас
1 1/2 ч. ч. оризови криспи (ризони)


Начин на приготвяне:
1
Сладоледена торта с банани и ананас
Два от бананите се обелват и се пасират заедно с нарязаните шайби ананас и сока от консервата. Получената смес се овкусява с портокаловия ликьор.
2
Сладоледена торта с банани и ананас 2
Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода, след което се залива с 300 мл вряла вода.
3
Сладоледена торта с банани и ананас 3
Разтвореният желатин се сипва при ананасовото пюре.
4
Сладоледена торта с банани и ананас 4
Двата вида сметана се разбиват в блендер и се смесват с половината от плодовия желатин.
5
Сладоледена торта с банани и ананас 5
Част от получения крем се разбърква с оризовите криспи и кедровите ядки.
6
Сладоледена торта с банани и ананас 6
Дъното на форма за торта се покрива с един ред бисквити, който се намазва с криспи крема.
7
Сладоледена торта с банани и ананас 7
В него се подреждат нарязаните на кръгчета обелени банани и се намазва с плодов крем.
8
Сладоледена торта с банани и ананас 8
Прави се втори ред бисквити, който се поръсва с оризови криспи и се покрива с плодов крем.
9
Сладоледена торта с банани и ананас 9
Тортата се оставя във фризер за 3-4 часа, след което се полива с разтопени на водна баня натурален кувертюр, малко лешниково и краве масло.
10
Сладоледена торта с банани и ананас 10

Върху натуралния кувертюр се капва разтопен на водна баня с лешниково и краве масло бял шоколад и се оформят вълни с помощта на дървено шишче.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: