Ягодова торта

Гост: Христо Груев
Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г ягоди
1 бакпулвер
5 яйца
100 г брашно
100 г смлени орехови ядки
200 г пудра захар
бита сметана и вафлени пурички за декорация
1 буркан компот от белени праскови
2 пакетчета желатин
100 мл ликьор (коняк)
200 г сладко от ягоди
200 мл готварска сметана
300 мл сладкарска сметана
1 ванилия на прах


Начин на приготвяне:
1
Ягодова торта
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват с пудрата захар.
2
Ягодова торта 2
Добавят се смлените орехови ядки, жълтъците, брашното, бакпулверът и ванилията и се разбърква.
3
Ягодова торта 3
Получената смес се разстила върху намазнена тава за печене и се пече до златисто (10-15 минути) във фурна на 200 градуса.
4
Ягодова торта 4

Двата вида сметана се сипват в купа и се разбиват с миксер.


5
Ягодова торта 5
Желатинът се разтваря в 1 ч. ч. хладка вода, като постепенно се долива 1 ч. ч. вряла вода и се смесва със сока от прасковения компот.
6
Ягодова торта 6
Добавят се сладкото от ягоди (малини) и половината коняк и се разбърква.
7
Ягодова торта 7
300 г ягоди се пасират с малко от желатиновата смес и се изсипват при разбитата сметана. Останалите ягоди се потапят в купата с желатин и сладко.
8
Ягодова торта 8
От изпечения блат с помощта на ринг се изрязват два блата за тортата. Първият блат се слага във форма за торта и се полива с коняк.
9
Ягодова торта 9

Напоеният блат се намазва със сметанов крем, подреждат се цели праскови и отново се слага крем. Добавят се няколко напоени ягоди и се прави още един слой крем. Отгоре се поставя вторият блат и се напоява с коняк. Намазва се с останалия крем и тортата се оставя да стегне в хладилник.


10
Ягодова торта 10

Украсява се с бита сметана, пурички и останалите напоени в желатин ягоди.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: