Соленки с овче сирене

Една чудесна закуска, която децата ще харесат най-много
Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2013
Соленки с овче сирене
 
Необходими продукти:
400 г брашно
4 яйца
250 г овче сирене
50 г краве масло
2 ч. ч. вода
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 щипка захар
1 яйце за намазване
ким за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Соленки с овче сирене

Водата се кипва заедно с маслото, солта и захарта.

 


2
Соленки с овче сирене 2

Прибавя се брашното и се бърка с дървена лъжица, докато тестото започне да се отделя от съда. Съдът се сваля от огъня, тестото се изважда, оставя се леко да се охлади.

 


3
Соленки с овче сирене 3

Прехвърля се в купа, прибавят се и яйцата, едно по едно, като се бърка с миксер. Сипва се и содата, разбърква се и се добавя натрошеното сирене.

 


4
Соленки с овче сирене 4

От тестото се оформят малки топчета, сплескват се като кюфтенца (или пурички) и се подреждат в тави върху силиконови килими или пергаментова хартия.

 


5
Соленки с овче сирене 5

Намазват се с разбито яйце и се поръсват с ким.

 


6
Соленки с овче сирене 6

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути, като вратата на фурната не се отваря.






Съвет: От тези продукти излизат 30 соленки, предвидени са по 3 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2017
Направих ги по-големи и ги пекох по -дълго.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Страхотни соленки. Аз лично ги направих по-малки на размер и получих около 50 броя. Така направо изяждаш една соленка наведнъж :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



161 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: