Царевични палачинки

Могат да се поднесат като закуска, предястие или десерт, в зависимост от плънката, която им партнира
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 ч. ч. царевичен грис за качамак
1 ч. ч. оризово брашно
2 яйцa
3 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. олио
2 с. л. захар
4 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
краве масло за намазване на тигана


Начин на приготвяне:
1
Царевични палачинки

В купа се смесват грисът, оризовото брашно, бакпулверът, содата, солта и захарта.


2
Царевични палачинки 2

Яйцата се разбиват леко в друга купа и се добавят млякото, водата и олиото.  Разбива се с бъркалката.


3
Царевични палачинки 3

От сместа с течните съставки с черпак се налива към сухите  и се бърка до хомогенизиране.


4
Царевични палачинки 4

Масло се сгорещява в тиган и с черпак се сипва от сместа. Когато палачинаката се запече от едната страна, се обръща. Така се приготвят и останалите. 


 


 


Съвет: Тези палачинки могат да се поднесат със солена или със сладка плънка. 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: