Чак-чак

Казахстанска домашна юфка с мед
Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2013
Чак-чак
 
Необходими продукти:
150 г краве масло
60 г мед
1/2 ч. ч. захар

за тестото:
3 1/2 ч. ч. брашно
2 яйца
1 ч. л. сол
3/4 ч. ч. топла вода


Начин на приготвяне:
1
Чак-чак

В купа се сипват брашното, яйцата и солта. При постоянно бъркане се добавя водата. Замесва се тесто.

 


2
Чак-чак 2

Прехвърля се върху набрашнен плот и се меси, докато се получи гладко тесто. Разрязва се на четири.

 

 


3
Чак-чак 3

Всяка част се разточва на правоъгълници с дължина 30 см и широчина 10 см. Оставя се да почине 30 минути. После се нарязва по дължина на ленти с широчина 1 см и след това напречно през 4 см.

 


4
Чак-чак 4

Маслото се разтопява и в него се запържва юфката. Оставя се да се охлади. Медът се сипва в касерола със захарта и се готви на слаб огън докато се разтвори захарта.

 


5
Чак-чак 5

Излива се върху юфката и още докато е топла се оформя с намокрени ръце в чиния. Консумира се на стайна температура.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Изглежда много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: