Джинджифилови палачинки с ябълки

Пребогати на вкусове и аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 26.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. кафе еспресо (силно, студено)
1/3 ч. ч. меласа
2 яйца
2 с. л. краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка смлян бахар
1 щипка смлян карамфил
кората от 1 лимон
краве масло за пържене

за ябълките:
3 големи, зелени ябълки
2 с. л. краве масло
1 ч. л. канела
1/2 ч. ч. мед
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Джинджифилови палачинки с ябълки

В купа се смесват брашното, бакпулверът, канелата, джинджифилът, индийското орехче, бахара, карамфила и кората от лимона.

 

 


2
Джинджифилови палачинки с ябълки 2

В друга купа се разбиват леко яйцата, наливат се прясното мляко, кафето, меласата и разтопеното масло.

 


3
Джинджифилови палачинки с ябълки 3

Сухите и течните съставки се смесват и се бърка, докато се получи хомогенно, гъсто тесто.

 

 


4
Джинджифилови палачинки с ябълки 4

С черпак се взима от сместа и се пържат дебели палачинки в намазан с масло тиган.

 


5
Джинджифилови палачинки с ябълки 5

Ябълките се обелват и се нарязват на кубчета. Запържват се в маслото и след като леко омекнат, се прибавят медът, канелата и сокът от лимона. Оставят се на котлона, докато течността леко се изпари.

 

 


6
Джинджифилови палачинки с ябълки 6

Палачинките се намазват с ябълковата смес и се поднасят топли.


 




Съвет: От тези продукти излизат 10 палачинки, предвидени са по 2 в порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



134 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: