Соленки

Дата: 19.03.2018
ТИТЛА: Готвач
Соленки
 
Необходими продукти:
250 г свинска мас
6 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сол
2 жълтъка (+ 1 за намазване)
за плънката:
200 г сирене (натрошено)
за плънката:
2 белтъка
за поръсване:
сусам
маково семе
 

Начин на приготвяне:
1
Свинската мас се разбърква с жълтъците, киселото мляко и солта. Постепенно се прибавя брашното, докато се получи меко тесто.
2
Върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина 0,5 см. От него с чаша (или формичка) се изрязват кръгчета, в които се слага от плънката, която се приготвя, като се смесят натрошеното сирене и белтъците.
3
Изрязаните кръгчета с поставената плънка се сгъват на две и краищата им се прищипват, така че да се слепят.
4
Соленките се подреждат в тава върху хартия за печене. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват със сусам и маково семе. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор) за около 30 минути или докато се зачервят.


Съвет:
Тъй като нямах кисело мляко, аз използвах заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2020
Сиренето за плънката беше в излишък и ползвах студена мас.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2020
Толкова вкусни меки домашни бутерки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта