Царевични банички

Предлагаме ви 2 варианта за плънка на уникално вкусните бутербанички с царевица
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 листа бутертесто (тънки)

за плънката с царевица и крем сирене:
1/2 консерва „Bonduelle“ царевица Gold Chilli
80 г крем сирене
30 г сирене „Пекорино“
1 щипка индийско орехче
сол на вкус

за плънката с царевица и печени чушки:
1/2 консерва „Bonduelle“ царевица Gold Chilli
100 г сирене „Рикота“
3 печени червени чушки
1/2 глава червен лук
30 мл зехтин
1/4 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. кимион
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Царевични банички
Царевицата за първата плънка се отцежда.
2
Царевични банички 2
Разбърква се с крем сиренето и настърганото сирене „Пекорино“.
3
Царевични банички 3
Овкусява се с индийското орехче и сол и отново се разбърква.
4
Царевични банички 4
Лукът за втората плънка се наситнява и се запържва в сгорещения зехтин, докато омекне.
5
Царевични банички 5
Добавят се нарязаните на кубчета чушки, овкусява се със сол, кимион и чили на прах. Разбърква се и след минута се дърпа от огъня.
6
Царевични банички 6
Сместа се изважда в купа и се разбърква с отцедената царевица и сиренето „Рикота“.
7
Царевични банички 7
От тестото се изрязват триъгълници – по два за една баничка.
8
Царевични банички 8
Плънките се разпределят в средата на половината от триъгълниците.
9
Царевични банички 9
В останалите триъгълници се изрязват дупки.
10
Царевични банички 10
Поставят се върху тези с плънката.
11
Царевични банички 11
Притискат се по краищата, за да се залепят добре.
12
Царевични банички 12
Пекат се около 12 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: