Хлебчета с чесново масло

Златисти и пухкави
Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
100 г краве масло (със стайна температура)
300 мл вода (топла)
30 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. суха мая
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. риган

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Хлебчета с чесново масло
Маята и захарта се разтварят във водата.
2
Хлебчета с чесново масло 2
Брашното и 1 ч. л. сол се разбъркват в купа.
3
Хлебчета с чесново масло 3
Наливат се зехтинът и водата с маята.
4
Хлебчета с чесново масло 4
Замесва се гладко и еластично тесто. Оформя се на топка, поръсва се с брашно и се оставя да втаса.
5
Хлебчета с чесново масло 5
След това се разделя на 12 топки, които се подреждат в тава. Оставят се да втасат повторно.
6
Хлебчета с чесново масло 6
Чесънът се стрива на паста и се разбърква с маслото, заедно с ригана и 1 1/2 ч. л. сол.
7
Хлебчета с чесново масло 7
Втасалите хлебчета се намазват с половината от ароматното масло. Пекат се 5 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 градуса и се допичат за 8–10 минути.
8
Хлебчета с чесново масло 8
Изваждат се от фурната и се намазват с останалото ароматно масло, докато са още топли.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2022
Много ни харесаха
13.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2022
Превъзходни. Браво.
12.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2021
Правила съм ги много пъти откакто видях рецептата Ви! В нашето семейство ги обожаваме!
11.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2019
село
10.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2019
супер!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Gospodespasitel се регистрира в сайта.
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: