Спагети „Карбонара“

Истинска рецепта от Рим
Източник: Любомир Чан
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.10.2016
Спагети „Карбонара“
 
Необходими продукти:
300 г спагети
100 г бекон
1 жълтък
10 г сирене „Пармезан” (на прах)
черен пипер

за поръсване:
сирене „Пармезан” (или сирене „Пекорино”)


Начин на приготвяне:
1
Спагетите се сваряват в подсолена вода, докато станат „ал денте”.
2
Беконът се запържва в зехтин, а отделилата се мазнина се отстранява с помощта на кухненска хартия.

3
Спагети се сипват при бекона.
4
Добавя се жълтъкът, разбъркан с пармезана на прах и черен пипер на вкус.
5
Температурата трябва да е ниска, така че жълтъците да се превърнат в крем от топлината на самите спагети, а не да се получат бъркани яйца.
6
Готовото ястие се поднася, поръсено с настърган пармезан или с настъргано сирене „Пекорино” (според предпочитанията) и черен пипер.


Съвети:
Спагети „Карбонара“ се приготвят с бекон, който се прави от долната част на бузите на прасето или с бекон от част от свинските гърди.

Докато варите спагетите ги похлупете, защото когато сложите спагетите във врящата вода те са студени и ще редуцират температурата.

Това е автентична рецепта от Рим и региона. Съветите за това, как се приготвят истински спагети „Карбонара“ са на шеф Антонио Карлучо и на шеф Конталдо. Както виждате в истинските спагети „Карбонара“ няма никаква сметана, както масово се приготвят в България...
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: