Ризото с праз и наденички

Лесно и вкусно основно, готово за минути
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз „Арборио“
200 г кълцана свинска наденица
60 г краве масло
60 г сирене „Пармезан“
800 мл пилешки бульон
120 мл бяло вино
30 мл зехтин
4 стръка праз (само бялата част)
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Ризото с праз и наденички
Наденицата се запържва в зехтина, до златисто. Изважда се и се реже на шайби.
2
Ризото с праз и наденички 2
В същия съд се запържва наситненият праз без да се карамелизира.
3
Ризото с праз и наденички 3
Добавя се оризът. Разбърква се добре и се налива виното.
4
Ризото с праз и наденички 4
Когато течността се абсорбира, постепенно и при постоянно разбъркване, се налива от загретия бульон. Щом оризът стане готов "ал денте", се прибавя наденицата и съдът се дърпа от огъня.
5
Ризото с праз и наденички 5
В него се слагат маслото, наситненият магданоз и настърганият пармезан. Овкусява се със сол и черен пипер, и се разбърква.
6
Ризото с праз и наденички 6
Ястието се сервира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2022
Много богато и с дълбочина на вкуса ястие. При мен единствено бульонът беше малко в повече като количество, бих опитала следващия път със стотина мл. по-малко от даденото в рецептата. Малко по сготвено от "ал денте" се получи, на границата с развареното. Но вкусът е ммм! Благодаря за предложението.
5.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2022
Изглежда много вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2021
На мен и детето ни хареса, но който не е фен на ориза....
3.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2021
Вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Много вкусна и бърза рецепта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: