Спагети от тиквички с пикантни кюфтенца от леща

Дата: 16.02.2016
ТИТЛА: Помощник готвач
Спагети от тиквички с пикантни кюфтенца от леща
 
Необходими продукти:
1 голяма тиквичка
1/2–1 ч. ч. флейкс от киноа
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 ч. ч. сушени домати в зехтин
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кленов сироп
доматен сос
сладък червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Сложете тиквичката в застлана с хартия за печене тава и я изпечете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2
Обелете чесъна и лука, разрежете ги наполовина и ги сложете в кухненски робот, заедно с лещата, сушените домати (зехтинът се запазва), кимиона, червения пипер и кленовия сироп. Блендирайте до постигане на текстура, подобна на месо.
3
Прехвърлете сместа в голяма купа. Изсипете флейкса от киноа, като започнете с 1/2 ч. ч. и добавяте още, ако е необходимо. Разбъркайте, налейте 1 с. л. зехтин от сушените домати и продължете да разбърквате.
4
След постигане на подходяща консистенция, с помощта на голяма лъжица или лъжица за сладолед, от сместа оформете кюфтета. Подредете ги в застлана с хартия за печене тава и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути или докато се запекат добре. Кюфтетата трябва да са меки, но да не се разпадат. Оставете ги леко да се охладят.
5
Пригответе спагетите от тиквичката, като я нарежете на тънки лентички или оформите лентички с помощта на белачка. Сложете 1-2 щепи спагети от тиквичка във всяка порция, добавете любимия си доматен сос и няколко кюфтенца от леща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Супер рецептя! Непременно ще я направя!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
Здравейте, не мога да се ориентирам къде е посочено количеството леща за рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта