Спагети от тиквички с пикантни кюфтенца от леща

Вкусни италиански изкушения
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 16.02.2016
Спагети от тиквички с пикантни кюфтенца от леща
 
Необходими продукти:
1 голяма тиквичка
1/2–1 ч. ч. флейкс от киноа
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 ч. ч. сушени домати в зехтин
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кленов сироп
доматен сос
сладък червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сложете тиквичката в застлана с хартия за печене тава и я изпечете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2
Обелете чесъна и лука, разрежете ги наполовина и ги сложете в кухненски робот, заедно с лещата, сушените домати (зехтинът се запазва), кимиона, червения пипер и кленовия сироп. Блендирайте до постигане на текстура, подобна на месо.
3
Прехвърлете сместа в голяма купа. Изсипете флейкса от киноа, като започнете с 1/2 ч. ч. и добавяте още, ако е необходимо. Разбъркайте, налейте 1 с. л. зехтин от сушените домати и продължете да разбърквате.
4
След постигане на подходяща консистенция, с помощта на голяма лъжица или лъжица за сладолед, от сместа оформете кюфтета. Подредете ги в застлана с хартия за печене тава и ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути или докато се запекат добре. Кюфтетата трябва да са меки, но да не се разпадат. Оставете ги леко да се охладят.
5
Пригответе спагетите от тиквичката, като я нарежете на тънки лентички или оформите лентички с помощта на белачка. Сложете 1-2 щепи спагети от тиквичка във всяка порция, добавете любимия си доматен сос и няколко кюфтенца от леща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2016
Супер рецептя! Непременно ще я направя!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2016
Здравейте, не мога да се ориентирам къде е посочено количеството леща за рецептата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: