Спаначена супа

Традиционна финландска супа
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.02.2016
Спаначена супа
 
Необходими продукти:
50 г краве масло
4 с. л. брашно
1 л прясно мляко
150 г замразен спанак
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Маслото се разтопява в тенджера и в него се запържва брашното.

2
Постепенно се добавя предварително затопленото мляко, а след това и спанакът.

3
Добавят се солта, захарта и бял пипер на вкус.
Разбърква се непрекъснато, докато супата заври, след което се готви около 5 минути.

4
Сервира се с по 1 разполовено сварено яйце във всяка порция.




Съвет:
Ако използвате пресен спанак предварително трябва да го сварите и да го пасирате.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: