Суфле Двоен шоколад

Шоколад отвсякъде, за пълно удоволствие на небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
190 г черен шоколад
4 яйца (размер L)
1/4 ч. ч. прясно мляко
8 с. л. захар
2 ч. л. ирландски крем ликьор
карве масло за намазване
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Суфле Двоен шоколад

Млякото и 150 г от шоколада се загряват в микровълнова фурна или на водна баня, докато се разтопи шоколадът. Към тях се прибавят половината захар, жълтъците от яйцата (оставни на стайна температура) и ликьора.

 


2
Суфле Двоен шоколад 2

Белтъците се разбиват с миксер на пяна, прибавя се останалата захар и разбиването продължава,  докато се получи сняг.

 


3
Суфле Двоен шоколад 3

Дъното и стените на формички за крем брюле се намазват с масло и се поръсват с пудра захар. Белтъците се смесват с шоколадовата смес и се бърка внимателно, за да не спадне въздуха от белтъците.

 


4
Суфле Двоен шоколад 4

Шоколадовата смес се изсипва до 2/3 от купичките, след това се слага останалия шоколад, предварително начупен. Покрива се с останалата смес.

 


5
Суфле Двоен шоколад 5

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 12 минути. Сервират се веднага след като се извадят от фурната.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2016
Това беше първият ми опит за суфле, беше учудващо лесно и се получи страхотно!
8.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2015
Много вкусна рецепта!
7.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2015
С половината смес, успях да направя 3 суфлета. Ликьора замених с ромова есенция.
6.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2015
Бързо, лесно, вкусно! В зависимост от големината на рамекините (купичките), с които разполагате, сместа може да ви стигне и за повече суфлета. Както е препоръчано по-горе, сервирайте и консумирайте веднага, след като ги извадите от фурната, защото \"спихват\" за секунди (както се вижда на снимката ми). Само внимавайте да не се опарите! :)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2015
Маноела, не е фатално, ако не сложиш крем ликьор. Принципно той придава по-добър аромат на суфлето, може да се замени с друг ароматен алкохол по избор - например бренди или ром.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: